måndag 19 oktober 2009

El

Jajjemen, träningsvärken kom som ett brev på posten. Skönt med en vilodag idag, muskulärt i alla fall. Hjärnan går ju på fullvarv istället. Igår kväll hade vi möte med elektrikern för att gå igenom takbelysning på vån 2. Tvunget att vara klart inför idag. Vid lunchen åkte jag upp till huset och stämde av en del saker med grabbarna. Vissa saker är bäst att ta på plats av naturliga skäl.
Känns som vi är inne på Loop 2 med vissa delar, då mycket redan gicks igenom inför tillverkningen av betongväggarna. Gamla beslut skall nu gå hand i hand med nya, allt skall dokumenteras på ritningarna och sedan kommuniceras ut till grabbarna i huset. Imorgon blir det nytt möte med fokus på vån 1. Det är också hög tid att välja exakt vilka spotar vi vill ha så just nu har jag ett par rejält tjocka kataloger hemma som kvällslektyr. Parallellt med all el så skall nu innertaket börja ta form, vilket morbror Lennart hjälper till med.
Längre fram i veckan kommer lösullen som vi skall isolera med - skall bli riktigt skönt att få huset helt tätt.

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Oj det går undan för er! Härligt att få huset tätt och isolerat. Jag tänkte jag skulle kika förbi nån dag men det är alltid fullt upp när man är där uppe på helgen...ja du vet ju hur det är :)
    Ja elen är ingen lätt bit, gäller och tänka till ordentligt, andra saker är ju lättare att ändra i efterhand. Lycka till med katalogerna!

    // Johanna

    SvaraRadera
  2. Ja, det är fullt upp med sitt eget så det är många gånger man tänker att man skall kika förbi till er andra på området men vi får väl bli bättre på det allihop. Du är varmt välkommen till oss i alla fall. Inflyttning om en månad måste kännas underbart. Ser fram emot en liten rundvandring när ni kommit i ordning ;-)
    Vi ses

    SvaraRadera
  3. Just el är bland det svåraste valen, det gäller ju att gissa vad man kommer sakna. Även om det går så är det ju inte helt enkelt att ända sedan.

    Du frågade mig om vi börjat med kaklet. Japp nu är vi igång. det är sååååå spännande.

    kollade tidigare diskussion om att kika in hos varandra och jag instämmer helt. Vi får hoppas det blir bättre när alla inte har lika mycket att göra, om några år kanske:) Ni är i allafall mycket välkomna om ni får en stund över:)

    Vi ses!
    Veronica

    SvaraRadera
  4. Ja, man är så uppe i sitt egna så det hinns inte riktigt med besök hos alla andra. När vi väl har flyttat in så hoppas jag att vi får en ett litet fikabesök hos varandra. Hade varit jättetrevligt. Vi kanske ses i helgen.
    //Ida

    SvaraRadera
  5. Vad långt ni har kommit! När vi var i Sverige var knappt tomten klar :) Skickar lite soliga hälsningar från Malta så kanske ni får bättre väder med. Ses vid jul då vi förhoppningsvis kommer "hem". //Mikael

    SvaraRadera