måndag 11 maj 2009

Intensiv vecka med planering

Förra veckan var en intensiv vecka. Mycket planering har det varit. Vi fick ännu mer skisser från VEDUM. Tänk vad bra det är att få uppritat 3D-bilder. Man får en helt annan känlsa för hur det blir. Det innebär också att man kan justera ev brister man ser. Ett sådant var vår tvättstuga. När vi fick se bilderna över hur det kommer se ut så såg man att bänkskivan intill tvättmaskin & tumlare blev alldeles för kort innan den bryts av i en vinkel och fortsätter längs andra väggen. Den korta lilla bit kommer inte kunna användas till ngt. Det innebar att vi började tänka nytt. Vi försökte helt enkelt få mer bänkyta genom att flytta vitvarorna längre ut på väggen. Det innebar i sin tur att vi blev tvugna att flytta dörren in till tvättstugan från hallen. Det möjliggör också att vi får mer plats för nödvändiga ting såsom rörinstallation för golvvärmen. Vi är supernöjda över denna ändring då det är bättre att få mer yta i tvättstugan än i hallen som bara hade varit "dö-utrymme" ändå.
Fönstret i tvättstugan kommer också flyttas så att det placeras centriskt på innerväggen. Centraldammsugarens basenhet är ytterligare en sak vi har ändrat placering på. Den flyttas från garaget till tvättstugan och medför mer fri yta vid bilen när man öppnar dörren.

Ytterligare några ändringar som är gjorda på ritningen:
Flytt av TV-väggen 30 cm in.
Kaminen kommer få en liten snedvägg bakom sig. Blir snyggt!
Dubbeldörr till vårt sovrum på vån 1.
Skjutdörr i utbyggnaden där bak planeras in istället för att ha en fönsterdörr vid matsalen.

Under veckan har vi även haft ett möte med vår elektriker. Tiden går sååå fort när man väl sitter ned och pratar om detaljer. Vi satt från 20-22:30 och gick igenom hela skissen som Kenneth tagit fram. Nu är den redo att kommuniceras med LKB. Kenneth skall ha genomgång med dem nu i veckan. Känns kanon att Kenneth åker dit och går igenom den på plats istället för att den kommuniceras via mail. Bra service!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar