söndag 24 januari 2010

Vi har naturligtvis målat hela helgen. Planen var att bli så gott som färdiga i helgen och det är vi så när som på ytterligare en strykning i hallen. Väven sattes upp där igår - det är ngt som vi väntat med eftersom det varit svårt att komma åt pga trappan. Den är nu flyttad lite utåt så igår tog vi oss an projektet att sätta den sista väven. Gick väldigt bra och idag målade vi en gång. Sista strykningen hoppas vi hinna göra i början på veckan. Det har varit dåligt med bilder här på bloggen den sista tiden men förhoppningsvis blir det bättre nu, det kommer hända mycket kul nu framöver.
En bild lägger jag dock in redan i det här inlägget, och den är tagen på en av våra fönstersmygar. Det har tagit lite tid att få upp dem men det blev väldigt bra så det var väl värt att vänta på. Lennart har gjort ett bra jobb!!!
Fönstren ser dock hemskt smutsiga ut! Tvätta fönstren är inte direkt en av mina favoritsysslor men det är ju nästan så jag längar att få ta en vända....de blir ju inte rena av sig själv tyvärr.
Två riktigt roliga saker ha hänt under veckan i huset
1) Våra ytterdörrar är äntligen monterade. Är riktigt nöjd med att vi ändade val av ytterdörr i stora entrén. Den passar väldigt bra med våra långsmala fönster som sitter på utbyggnadens kortsidor. Det syns framför allt inifrån. Väldigt nöjd med det som sagt :-)
2) Kakelgubbarna har varit i huset och förberett hela veckan och i fredags började de lägga golvet i tvättstugan. Den förväntansfulla glädjen utbyttes snabbt till en fasansfull chock när vi kom upp på eftermiddagen och såg ett riktigt dåligt utfört jobb. Telefonsamtal direkt och en överenskommelse om att göra om jobbet under lördagen har nu fått oss lugna igen. Nu ser det riktigt bra ut! Nu hoppas vi att vi får behålla den person som vi redan från början hade bett om att få.
I veckan som kommer blir det mer kakel, vi kommer också börja lägga in trägolvet. Dessutom kommer elkillarna tillbaka och börjar sätta in spotar och strömbrytare. Ser verkligen fram emot den nya veckan. Håll utkik efter bilder...
Nu är det dags att sova. Godnatt

3 kommentarer:

  1. oj oj oj vad ni jobbar på! Och nu väntar ju det roliga. Kakel, golv, kök och allt annat kul. Passa på att njuta en liten stund av hela situationen. Snart är den förbi och det är otroligt vad snabbt man kommer in i den nya vardagen, och bygget känns väldigt avlägset. När har ni tänkt flytta in?

    Kram Veronica

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ja, jag håller med veronika, försök att passa på att njuta lite trots att allt går så fort de sista...snart är ni där. Vad roligt!
    Det är alltid tråkigt med hantverkare som inte gö ett bra jobb från början, tröttsamt, men vad bra att det löste sig snabbt ändå.

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Veronica o Johanna!
    Jag skall försöka komma ihåg erat råd när vi står där mitt uppe i allt kaos :-)
    Försöker dock påminna mig själv om att vi faktiskt lever vår dröm, drömmen som faktiskt blev sann. Inflyttning sker i slutet på februari så nu är det verkligen nära.
    Kram på er.
    //Ida

    SvaraRadera