tisdag 28 april 2009

Grävaren på plats under helgen 25-26 april











I helgen så var det då äntligen dags att ta det första "spadtaget" på tomten. Spadtag och spadtag, det var lite väl milt uttrycket - det var ju en stor grävmaskin som mer eller mindre röjt på hela tomten.
Syftet var att ta fram allt berg för att se var vi skall dra vår gräns för sprängning. Vi har redan nu bestämt oss för att ta bort lite av berget på framsidan. Det är hur mycket berg som helst så vi kommer fortfarande ha mycket kvar men viss del måste bort då vi tänkt placera huset där.
"Lill-Oskar" som han kallades (från Henriks gräv i Brålande) var där kl 8:00 på lördag morgon. Han körde både lördag och söndag. Hur häftigt som helst att se honom bakom spakarna. Trots sin ringa ålder såg han mycket skicklig ut vilket även min pappa poänterade. Helt otroligt att dessa kommentarer kommer från mig - grävning är väl inte direkt ett stort intresse hos mig och har hittills inte varit särskilt faschinerande för mig men oj vad kul det var att se honom in action. Otroligt hur enkelt man kan manöverera ett stor klumplig maskin.
På söndag kväll kunde vi se allt berg och det kommer bli mycket fint på framsidan. Ev kommer vi kunna få lite även på baksidan, beroende på hur mycket som försvinner när vi väl höjer marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar