måndag 6 april 2009

Kakeljakt samt besök på Vedum

Daniel har påsklov och är ledig hela veckan. Själv tog jag mig en semesterdag för att vi skulle få möjlighet att få en heldag tillsammans med ett enda fokus - huset.

På agendan stod besök hos Kakeldax, Konradssons Kakel samt besök på Vedum.

När det gäller kakel och klinkers så är vi eniga om att vi vill ha grått på golven samt vitt på väggarna. Vi kommer även ha vita badrumskommoder varför vi funderar på att kakla just den väggen med grått för att få mer kontrast mellan vägg och kommod.

Vi har hittat ett grått klinkers på Konradssons som heter Reggio de Luna. Mycket snyggt, finns både som 30*60 samt 60*60. Vi är mest inne på att ta det sistnämnda men det är naturligtvis dyrare :-). Vi hade tänkt oss vitt matt kakel på väggarna med storlek 30*60 men där kanske vi kommer tänka om. Visserligen tycker jag det är snyggare med större kakelplattor men i våra badrum kommer vi inte ha särskilt mycket hela väggar där de större plattorna riktigt kommer till sin rätt. Säljaren på kakelaffären rekommenderade hellre 25*40 vilket också är billigare. Tänkt att ngt är billigare än man tänkt sig för en gångs skull!

http://www.konradssons.com/start/

På eftermiddagen hämtade vi upp pappa och begav oss till Vedum där vi hade bokat ett möte med en säljare som både min pappa och bror använt sig av när de köpte kök. Det var ett mycket bra möte. Vi vill ha ett vitt kök med matta luckor. Iställer för handdtag kommer vi ha en greppslist i aluminium som bryter av snyggt till allt det vita. När det gäller bänkskiva så är vi inte riktigt överens ännu. Från början ville Daniel ha en svart granitskiva med pga att det är extremt dyrt så har vi istället bestämt att satsa på en laminatskiva; mkt billigare men också väldigt praktiskt och lättskött. En grå kommer det bli men om det blir en ljus eller mörk är vi inte överens om ännu.

Rent estetiskt så vill vi båda ha en helt fyrkantig diskho, 2 * 40. Detta visar sig dock både vara mindre praktiskt och ca 4 gånger så dyrt som om vi väljer en mer vanlig ho som är lite mer rundad i kanterna. Kan inte fatta att det kan vara så mycket dyrare. Här får vi dock både tänka praktiskt och ekonomiskt så valet är inte längre särskilt svårt.

Vi hann även med att prata lite kring badrum. Säljaren Daniel skall skissa på ett förslag som vi får titta på.

Förhoppningsvis kommer han tillbaka med uppritade förslag redan innan helgen, vore helt toppen. Då får vi smälta detta under påsk och sen se om vi behöver göra några justeringar. Fler möten lär det bli och dessutom har vi även en tvättstuga samt ev en walk-in-closet att jobba vidare med.

http://www.vedum.se/
Känns hur roligt som helst just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar